Preventie vóór interventie

Als in de westerse geneeskunde opgeleide arts lag mijn primaire focus op de studie van ziekten. Ik heb mijn vaardigheden verbeterd in het diagnosticeren van symptomen en het behandelen ervan, voornamelijk door middel van farmacologische interventies. Mijn tijd op Harvard bracht me echter tot een diepgaand besef: mijn begrip van gezondheid was beperkt. Ware gezondheid gaat verder dan alleen de afwezigheid van ziekte; het omvat het ingewikkelde samenspel van geest, lichaam en ziel binnen de context van onze omgeving.

Tegelijkertijd kon ik de druk op ons gezondheidszorgsysteem niet negeren, gekenmerkt door opgebrande zorgprofessionals, ontevreden patiënten en protocollen die niet geschikt zijn voor het beheersen van chronische ziekten.

Parallel daaraan bestond er een volledig ongereguleerd domein van complementaire en alternatieve beoefenaars die geïsoleerd en vaak zonder regulering opereerden, waardoor individuen geen duidelijk pad voorwaarts hadden.

Er moest iets veranderen

Daarom heb ik in 2018 mijn eigen praktijk voor Integratieve Geneeskunde opgericht, waarbij ik westerse medische kennis combineerde met leefstijlinterventies en beproefde mind-body-technieken. Deze aanpak heeft talloze individuen, zowel mannen als vrouwen, in staat gesteld niet alleen een goede gezondheid te bereiken, maar ook te floreren.

Om deze missie te bevorderen heb ik The Conscious Doctor Collective opgericht, gericht op het cultiveren van een netwerk van de volgende generatie zorgverleners die zich inzetten voor integratieve geneeskunde.

Ik heb ook THE CORE opgericht, een platform dat is ontworpen om mensen toegang te bieden tot de persoonlijke aanpak die mijn praktijk definieert. Hier kunnen individuen profiteren van superieure supplementen en op maat gemaakte levensstijlplannen die gericht zijn op hun fysieke, mentale, emotionele en spirituele welzijn.

Het is een alomvattende aanpak, omdat het behoud van de gezondheid niet alleen gaat over het nemen van supplementen; het is een holistische manier van leven.