4 x boeken over mentale gezondheid om je geest te ontwarren in moeilijke tijden

4 x mental health books to untangle your mind in hard times

Met de komst van de winter en alles wat er gaande is in de wereld, is zelfzorg een noodzaak en geen luxe.

Wat er buiten ons gebeurt, is uiteindelijk wat er binnenin ons gebeurt. De realiteit waarin we leven is de wereld die we zien. En de enige uitweg uit deze puinhoop is om nog bewuster te worden. Van het licht én het donker in onszelf, want alle verandering begint bij onszelf en dat ‘werk’ ligt in ieder geval binnen onze controle.

Hier zijn enkele boeken om mee te beginnen als u aan onze geestelijke gezondheid werkt. Ik geloof in de klassiekers (die we later zullen delen) en de meer populaire boeken. Bekijk hieronder welke boeken op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg geweldig zijn om te lezen.

4 boeken.

Hoe u het werk moet doen: herken uw patronen, genees, Nicole Lepera | 9780063076815 | Boeken | bol.com
Hoe het werk te doen door Nicole LePera

Nicole LePera, ook bekend als de holistische psycholoog, schreef een boek met de titel How To Do The Work? Een goed startpunt als je naar ja kijkt; ‘het werk doen’. Vertrouwd raken met familiepatronen, trauma uit het verleden en inzicht krijgen in uw zenuwstelsel, en hoe u dit kunt reguleren. Zo'n beetje de basis, op een heel nuchtere en toegankelijke manier uitgelegd. Ook met grote erkenning voor de entiteit lichaam en geest (die in de psychologie vaak over het hoofd wordt gezien). Een aanrader.
Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? Waarom heeft niemand mij dit eerder verteld? door Julie Smith

Julie Smith is een klinisch psycholoog die groot werd op TikTok vanwege haar therapieadvies daar. Dit boek is, zoals ze zeggen, de gids voor Gen-Z die praktische technieken en professionele tips biedt om met angst en kritiek om te gaan en het zelfvertrouwen te vergroten. Makkelijk leesbaar, praktisch en een goed startpunt voor 'hoe om te gaan met je geest'.
Je bent een badass : Sincero, Jen: Amazon.nl: Boeken
Je bent een badass van Jen Sincero

Ik heb lang geleden naar dit boek geluisterd, en deze vrouw is gewoon hilarisch. Ik worstelde met mijn eigenwaarde in mijn praktijk (was ik goed genoeg als therapeut, dokter, gids?) en ik had iemand nodig die me gewoon kon vertellen dat ik gek was... nou ja, en daar kwam Jen binnen. Luister ernaar, doe het voor jou. Laat me weten wat je denkt! Nu ik dit schrijf, zou ik er misschien nog een keer naar kunnen luisteren...
Geen slechte delen: trauma genezen en heelheid herstellen met het interne familiesysteemmodel: Schwartz, Richard C.: Amazon.nl: Boeken

Geen slechte delen van Richard Schwartz

OOFFF. Het IFS-model (Internal Family System)! Een aanrader! Waarom? Omdat we uit veel ‘delen’ bestaan, delen in onszelf die we gedurende ons hele leven hebben gecreëerd; de manager, de brandweerman, de ballingschap.. Vaak gebaseerd op onze kindertijd. Een revolutionaire benadering vergeleken met het traditionele psychologische standpunt van '1 persoon'. Het stelt ons in staat ons bewust te worden van al onze delen, zelfs delen die verslaving vertonen of die als ‘niet goed’ worden beschouwd. Het geheim? Erkennen dat geen enkel deel ‘slecht’ is, en dat we door het omarmen van eigenliefde harmonie, groei en een betere toekomst kunnen ontsluiten.