Ik ben vijf maanden gestopt met drinken. Dit is wat ik heb geleerd

I quit drinking for 5 months, here’s what I’ve learned

Mijn beste vriendin Rose en ik zouden er grappen over maken dat onze beste vrienden Char en Donnay zijn, die met Ben & Jerry strijden om de eerste plaats.

Een tijdlang gingen mijn weekenden en zo nu en dan een doordeweekse avond gepaard met een paar glazen wijn. Het was niets zwaars, gewoon een sociale gewoonte. Maar in 2018, na terugkomst uit India, besloot ik een jaar lang te stoppen met drinken. Die keuze heeft mijn leven veranderd, en onlangs voelde ik diezelfde innerlijke roep om opnieuw van de alcohol af te stappen.

Deze keer was de motivatie duidelijk: ik wilde me helder en gefocust voelen en alle emoties die naar boven kwamen volledig ervaren zonder het verdovende effect van alcohol. Bovendien was het zeker een bonus om de volgende ochtend met een goed gevoel wakker te worden.

Anticiperend op de meningen van de mensen om mij heen, zette ik me schrap voor het typische 'zo niet leuk' of 'wanneer werd je zo saai?' In plaats daarvan kreeg ik woorden van respect en begrip. Velen vertelden dat ook zij hadden overwogen dezelfde keuze te maken.

Hier zijn drie tips die mij op mijn reis hebben geholpen:

3 tips die mij hebben geholpen om te stoppen met drinken.

1. Omarm de keuzevrijheid

Ik verklaar niet dat ik nooit meer zal drinken. Zonder afhankelijkheid gun ik mezelf de vrijheid om te kiezen. Als ik volgende week een glas wijn wil, dan neem ik dat. Door de ‘nooit meer’-druk weg te nemen, krijgt mijn systeem de vrijheid die het nodig heeft.

2. Eenvoudige reacties op sociale bijeenkomsten

Als ik vragen krijg over niet drinken, houd ik het duidelijk. "Ik drink niet, dank je", is mijn favoriete antwoord. Als ik er om een ​​reden op aandring, leg ik uit dat ik het gewoon niet voel, en als ik ervoor kies om weer te drinken, zal ik dat doen. Einde van de discussie.

3. Ontdek alternatieven

Zoek alternatieven. Ik merkte dat het drinken van een tonicwater in plaats van een gin-tonic nauwelijks verschil maakt. Ontdek het mocktailmenu of vraag de barman om iets lekkers voor je te maken. Je zult verrast zijn!

Vijf mocktails waar ik van geniet.

Sapinca Biologische Wortel Elixir - 50CL kopen? | Gal & Gall
Sapincawortelelixir . Een geweldig tonicum met adaptogenen die je aarden of energie geven. Meng met bruiswater.

Kombucha, echt waar. Ik kan niet zonder.
Seedlip Garden 108 - Alternatief voor Gin kopen? ▷ Alcoholvrijshop.nl
Seedlip of Botaniets alcoholvrije Gin. Geweldig alternatief voor je Hendricks.
Franse bloeiroos of champagne . Winnaar van de prijs voor beste alcoholvrije mousserende wijn ter wereld 2022.
Kin Euphorics: niet-alcoholische alternatieve drankjes en sterke dranken
Kin Euphorics , botanische elixers van de Hadid's.